Felnőttképzés

A felnőttképzés felnőttek részére tartott, szakképzést, kiegészítő képzést, továbbképzést nyújtó oktatási program. Az élethosszig tartó tanulás az Európai Unió programjában kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a felnőttképzés elősegíti az elhelyezkedés lehetőségét, a munkaerőpiac számára biztosítja a korszerű ismeretekkel rendelkező, képzett munkaerőt.

További tanfolyamok

Friss topikok

felnőttképzés stat

Yox hírek isite toplista

Felnőttképzés

2012.05.22. 23:50 tanfolyamok

Kutyakozmetikus tanfolyam

Címkék: kozmetikus tanfolyamok magyarországi képzések kutyakozmetikus képzés kutya kozmetikus tanfolyam

OKJ-s kutyakozmetikus tanfolyamok indulnak folyamatosan Budapesti helyszínen.
Országos Képzési Jegyzék azonosító száma:  OKJ 51 621 02 0010 31 03

A szakképesítés neve: Kutyakozmetikus
A szakképesítéssel ellátható tevékenységek:
- Egyéb személyi szolgáltatási foglalkozások    (kutyakozmetikus) FEOR száma: 5319
- Egyéb kereskedelmi foglalkozás (kutyakozmetikusi    tevékenységhez szükséges eszközök,
   anyagok forgalmazása) FEOR száma: 5119

A tanfolyamon való részvétel feltételei:
- középfokú iskolai végzettség
- a szakképesítés jellegének megfelelő egészségügyi    alkalmasság orvosi igazolása
- zoonózisoktól való mentesség
     Az oktatás célja:
Olyan szintű elméleti és gyakorlati tudás elsajátítása, aminek alapján a szakképesítést megszerző képes vállalkozásban vagy alkalmazottként kutyakozmetikus tevékenység folytatására, továbbá a kutya ápolásával és tartásával kapcsolatos szakmai ismeretek átadására.
 
     A tanfolyam menete felépítése:
200 óra elméleti és 300 óra gyakorlati foglalkozások, aminek során a részt vevő többek között megtanulja és gyakorolja az általános kozmetikai feladatok ellátását, a kutyakozmetikusi technikákat, egészségügyi ellátást,
a mindennapi és az időszakos ápolást, gondozást, kiállításra való felkészítést, jártasságot szerez az eszközhasználattal kapcsolatos feladatok területén, megismerkedik a kutyakozmetika műhellyel és annak berendezésével kapcsolatos követelményekkel, ismereti szinten elsajátítja a kutyatartási módokat, a kutya testének felépítését és szervezetének működését, a kutyakozmetikusi tevékenység szempontjából lényeges fajták jellemzőit, viselkedési formáit, a kutya leggyakrabban előforduló betegségeinek tüneteit, a higiéniai, munkavédelmi, balesetvédelmi és környezetvédelmi előírások betartásával.     
     Szóbeli vizsga:
Sikeres modulzáró vizsgák után a szóbeli vizsgán az FVM által kiadott tételeket kell alkalmazni. A szóbeli vizsga 5 kérdéskörből áll:
- Kutyakozmetika, ami átfogó szakmai ismereteket    tartalmaz (kynologiai, ápolási, állategészségügyi és    állatvédelmi ismereteket)
- vállalkozási alapok
- állat és környezete
- tisztítás és fertőtlenítés
- munka-, tűz- és környezetvédelem

Szakmai vizsga részei:
A vizsgáztatásnál a 20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet szerint kell eljárni. A vizsga célja annak megállapítása, hogy a képzésben részt vevő személy elsajátította-e a
kutyakozmetikusi szakma alapvető elméleti és gyakorlati ismereteit, megszerezte-e a megfelelő jártasságot és képes-e a tanultak önálló gyakorlati alkalmazására.

Bővebb információ:
Kutya kozmetikus képzés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://felnott-kepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr74532871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flower85 2013.05.04. 12:44:26

Sziasztok! Az egyik ismerősöm nemrég végzett el egy ilyen tanfolyamot, öt hónapig kellett járni, s már vendégei is vannak. Az egyik gyűjtőoldalon talált rá, kedvezményes volt és online be lehetett iratkozni rá. Budapesten végezte és kétszer egy héten kellett menni. Ha jól emlékszem a képzést az EFEB Felnőttoktatási központ indította.