Felnőttképzés

A felnőttképzés felnőttek részére tartott, szakképzést, kiegészítő képzést, továbbképzést nyújtó oktatási program. Az élethosszig tartó tanulás az Európai Unió programjában kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a felnőttképzés elősegíti az elhelyezkedés lehetőségét, a munkaerőpiac számára biztosítja a korszerű ismeretekkel rendelkező, képzett munkaerőt.

Aktuális tanfolyamok

Nincs megjeleníthető elem

Ajánlott képzések

Nincs megjeleníthető elem

További tanfolyamok

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

felnőttképzés stat

Yox hírek isite toplista

Felnőttképzés

2012.05.22. 23:50 tanfolyamok

Kutyakozmetikus tanfolyam

Címkék: kozmetikus tanfolyamok magyarországi képzések kutyakozmetikus képzés kutya kozmetikus tanfolyam

OKJ-s kutyakozmetikus tanfolyamok indulnak folyamatosan Budapesti helyszínen.
Országos Képzési Jegyzék azonosító száma:  OKJ 51 621 02 0010 31 03

A szakképesítés neve: Kutyakozmetikus
A szakképesítéssel ellátható tevékenységek:
- Egyéb személyi szolgáltatási foglalkozások    (kutyakozmetikus) FEOR száma: 5319
- Egyéb kereskedelmi foglalkozás (kutyakozmetikusi    tevékenységhez szükséges eszközök,
   anyagok forgalmazása) FEOR száma: 5119

A tanfolyamon való részvétel feltételei:
- középfokú iskolai végzettség
- a szakképesítés jellegének megfelelő egészségügyi    alkalmasság orvosi igazolása
- zoonózisoktól való mentesség
     Az oktatás célja:
Olyan szintű elméleti és gyakorlati tudás elsajátítása, aminek alapján a szakképesítést megszerző képes vállalkozásban vagy alkalmazottként kutyakozmetikus tevékenység folytatására, továbbá a kutya ápolásával és tartásával kapcsolatos szakmai ismeretek átadására.
 
     A tanfolyam menete felépítése:
200 óra elméleti és 300 óra gyakorlati foglalkozások, aminek során a részt vevő többek között megtanulja és gyakorolja az általános kozmetikai feladatok ellátását, a kutyakozmetikusi technikákat, egészségügyi ellátást,
a mindennapi és az időszakos ápolást, gondozást, kiállításra való felkészítést, jártasságot szerez az eszközhasználattal kapcsolatos feladatok területén, megismerkedik a kutyakozmetika műhellyel és annak berendezésével kapcsolatos követelményekkel, ismereti szinten elsajátítja a kutyatartási módokat, a kutya testének felépítését és szervezetének működését, a kutyakozmetikusi tevékenység szempontjából lényeges fajták jellemzőit, viselkedési formáit, a kutya leggyakrabban előforduló betegségeinek tüneteit, a higiéniai, munkavédelmi, balesetvédelmi és környezetvédelmi előírások betartásával.     
     Szóbeli vizsga:
Sikeres modulzáró vizsgák után a szóbeli vizsgán az FVM által kiadott tételeket kell alkalmazni. A szóbeli vizsga 5 kérdéskörből áll:
- Kutyakozmetika, ami átfogó szakmai ismereteket    tartalmaz (kynologiai, ápolási, állategészségügyi és    állatvédelmi ismereteket)
- vállalkozási alapok
- állat és környezete
- tisztítás és fertőtlenítés
- munka-, tűz- és környezetvédelem

Szakmai vizsga részei:
A vizsgáztatásnál a 20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet szerint kell eljárni. A vizsga célja annak megállapítása, hogy a képzésben részt vevő személy elsajátította-e a
kutyakozmetikusi szakma alapvető elméleti és gyakorlati ismereteit, megszerezte-e a megfelelő jártasságot és képes-e a tanultak önálló gyakorlati alkalmazására.

Bővebb információ:
Kutya kozmetikus képzés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://felnott-kepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr784532871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flower85 2013.05.04. 12:44:26

Sziasztok! Az egyik ismerősöm nemrég végzett el egy ilyen tanfolyamot, öt hónapig kellett járni, s már vendégei is vannak. Az egyik gyűjtőoldalon talált rá, kedvezményes volt és online be lehetett iratkozni rá. Budapesten végezte és kétszer egy héten kellett menni. Ha jól emlékszem a képzést az EFEB Felnőttoktatási központ indította.
süti beállítások módosítása